top of page

Traumasensitief werken

Steeds vaker krijg je als hulpverlener of professional te maken met mensen die langdurige stress ervaren en hierdoor kunnen uitvallen. Deze stress kan worden veroorzaakt door een overweldigende gebeurtenis die onvoldoende is verwerkt.

11.png

Onveilig

Mensen die trauma hebben ervaren, voelen zich vaak onveilig. Zij kunnen wantrouwend zijn, ervaren weerstand bij verandering en vinden het moeilijk om zich te verbinden. Zij praten vaak niet over wat hen is overkomen en begrijpen soms ook niet waar hun gedrag vandaan komt.

12.png

Co-reguleren

Wanneer je traumasensitief werkt, begrijp je dat 'erover' praten veelal ingewikkeld is. Je snapt ook dat mensen getriggerd kunnen raken en hierdoor minder helpend gedrag laten zien. Je weet hoe je hen kunt kalmeren en geruststellen waardoor je met elkaar in verbinding blijft.

4.png

Eigen kwetsuren

Als professional of hulpverlener kun je eveneens worden geconfronteerd met je eigen kwetsuren en triggers. Belangrijk dat je daar ook zicht op hebt. Wat brengt je uit je evenwicht en hoe breng je jezelf weer in balans, zodat je het goede kunt blijven doen voor jezelf en de ander.

Wat je
lichaam je vertelt

de basis

Lichaamsgericht werken helpt je cliënten een dieper inzicht in zichzelf te krijgen, stress te verminderen, trauma te verwerken en hun welzijn en gezondheid te verbeteren. 

In deze training leer je de kracht van lichaamswerk kennen door het zelf te ervaren en het vervolgens zelf te doen.

Je kunt je beter afstemmen op je cliënten doordat je zelf meer contact hebt met je lijf. Daar waar geen woorden zijn, vertelt je lichaam een verhaal.

Met praktische en eenvoudige oefeningen maak je kennis met je lijf als instrument. Je gaat uit je hoofd en in je lichaam.

Je krijgt psycho educatie over de polyvagaal theorie en ontvangt handige tools die het lichaamsbewustzijn van jezelf en je cliënten vergroten.

Zo werk je met ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, energetisch werk en lichaamsgerichte interventies. 

Je ontdekt je eigen innerlijke kompas en krijgt handvatten hoe jouw cliënten ook dit kompas weer kunnen ontdekken

Met deze training vergroot je je vakkundige rugzak en leer je de basis kennen van lichaamsgericht werk. Een volgende stap naar diepgaande heling van lichaam en geest.

 

homepage.png
homepage.png

Praktische informatie

De basistraining 'Wat je lichaam je vertelt' bestaat uit twee dagen waarin je praktisch aan de slag gaat. Je leert door te ervaren en het vervolgens zelf te doen.

Kosten

De kosten voor de training bedragen €575,00 exclusief btw en inclusief koffie/thee/lunch (vanaf 2025 gaat de prijs van de training omhoog naar €695,00 exclusief btw).

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte is 16 personen.

Datum en locatie

Woensdag 09 en donderdag 10 oktober Schiedam (VOL)

Woensdag 20 en donderdag 21 november omgeving Schiedam

Cursus
Trauma-sensitief
werken

Op een heldere en toegankelijke manier leer je wat trauma is en wat het doet met je lichaam en brein. Je ontdekt hoe trauma de ontwikkeling van mensen in de weg kan staan en wat er gebeurt als je je onveilig voelt. De informatie krijg je op een eenvoudige en beeldende wijze aangereikt. 

Je leert wat je kunt doen om mensen met een trauma gerust te stellen.

Je krijgt opdrachten die je meer bewust maken van je eigen gevoel van veiligheid en onveiligheid. Door zelf te ervaren, begrijp je de mensen met wie je werkt beter en leer je ervaringsgericht de oefeningen ook zelf toe te passen.

De cursus is geschikt voor: therapeuten, psychologen, leidinggevende, praktijkondersteuners, politiemensen, brandweer, gezinswerkers, maatschappelijk werkers en alle andere professionals die mensen met trauma kunnen tegenkomen.

brown.png
brown.png

Praktische informatie

De cursus is van 10.00-17.00 uur en kost €475,00 exclusief btw.

 

De maximale groepsgrootte is tien personen. De cursus kan ook incompany worden gegeven, neem hierover contact met me op.

De datum voor de eerstvolgende cursus volgt. Locatie is in Schiedam

Workshop
Grensover-schrijdend gedrag

In drie uur maak je met je team kennis met de verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag, leert een ieder zijn eigen grens herkennen en onderzoek je wat je kunt doen om grensoverschrijdend gedrag in je organisatie te stoppen.

Het gaat bij grensoverschrijdend gedrag veelal in de eerste plaats over bewust worden. Om het gedrag te kunnen

herkennen heb je eerste te weten wat het inhoudt. Evenals het leren kennen van je eigen grens. Je kunt je grens pas aangeven als je deze ook voelt.

Als omstander kun je ook het verschil maken voor de ander door grensoverschrijdend gedrag te stoppen. Het slachtoffer is meestal onvoldoende in staat om het gedrag te stoppen. Je wordt je bewust van de mogelijkheden.

3.png
3.png

Praktische informatie

De workshop is een dagdeel van 3 uur. In overleg bepalen we welk  dagdeel het beste uitkomt.

 

De workshop wordt incompany gegeven. Vul het contactformulier in als je meer informatie wil of een datum wil prikken.

De kosten voor de workshop bedragen €1.250,00 exclusief btw en eventuele reiskosten. Voor vrijwilligersorganisaties geldt een tarief van €850,00 exclusief btw. Deze bedragen gelden bij een maximale groepsgrootte van tien personen.

homepage1.png
homepage1.png

Contactformulier

Laat je gegevens achter en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op

Dankjewel voor je contactverzoek

bottom of page